Vem är egentligen Ghost Rider?

31 juli 2020
william eriksson

Det finns motorcyklister och det finns motorcyklister. Och så finns det Ghost Rider. Vem är Ghost Rider? Ingen vet. Hans identitet har förblivit hemlig. Men vad vi vet är att Ghost Rider är en extremt risktagande, manlig motorcyklist som vet hur man säljer sin produkt. Han har under 2000-talet producerat filmer där han på motorcykel kör fullständiga vansinnesfärder. Både längs tungt trafikerade motorvägar och öppna landsvägar. På flera av filmerna kan man se polisen försöka jaga ikapp Ghost Rider. Polisbilarna har dock inte en chans och Ghost Rider kör ifrån dem i sanslösa hastigheter. 

 

Vansinnesfärder på motorcykel 

De hastigheter som uppnås på motorcykel i filmerna om Ghost Rider är ingenting att rekommendera att prova hemma på sin egen MC. En av de mest kända, eller ökända, sträckorna som Ghost Rider körde var den mellan Stockholm och Uppsala. Enligt Google Maps ska det ta 56 minuter att köra den sju mil långa sträckan städerna emellan. På motorcykel körde Ghost Rider mellan städerna på 14 minuter och 38 sekunder, vilket ger en medelhastighet på ungefär 280 kilometer i timmen. Man kan lugnt ifrågasätta vilken förebild han är för övriga motorcyklister.  

 

 

Kan röra sig om flera motorcyklister 

Ghost Riders identitet är som sagt okänd. Han bär heltäckande svarta Mc-Kläder i filmerna och ger inget sken av att tillhöra någon av de större motorcykelklubbarna. Många spekulerar i om Ghost Rider egentligen är flera olika motorcyklister som alla figurerar under samma pseudonym. Det är förmodligen rimligt att anta. Men värt att komma ihåg är att långt från alla motorcyklister beter sig som Ghost Rider. De allra flesta är skötsamma, följer trafikregler och respekterar sina medtrafikanter. Så ska du någon gång ta motorcykelkörkort är det inte Ghost Rider som ska vara förebilden eller inspirationen. Det är en alldeles underbar känsla att glida fram på en MC – även i lagliga hastigheter.