Resan mot dig bästa jag

03 maj 2020
Mikael Barani
Resan mot dig bästa jag

Vem blir inte nojig över en vanlig hosta i dessa tider? Eller kanske till och med är det så att man tror att man har en hosta, fastän så inte är fallet. Var det trots allt inte så att man kände sig lite skrovlig i halsen imorse?

Vi lever sannerligen i unika tider. I varje fall ur ett modern perspektiv. Det var länge sedan som vi som människor blev utsatta för något så utmanande som den pågående pandemin. Vad allt detta kommer att leda till återstår såklart att se. Dock visar historien att det är ur just sådana här händelser som vi människor reser oss upp och skapar något nytt. Förhoppningsvis är det något nytt och bättre än det som fanns tidigare.

Den hårda sanningen är också att det är vi som individer som bär upp den nya värld som väntar efter detta. Här finns med andra ord en möjlighet att redan nu ändra på sina vanor och se till att på olika sätt optimera sig själv.
Om du är ”fast” hemma just nu: Skaffa en kettlebell och börja träna. Det finns egentligen inte några ursäkter och du får paketet snabbt hemlevererat med UPS Sverige.

Se framför dig att du kommer att komma ut ur detta som en bättre människa. Hur du själv definierar ”bättre” är förstås upp till dig själv. En enkel teknik är att föreställa dig hur din drömversion av dig själv skulle se ut. Skriv ned det och visualisera dig det för ditt inre.

Nu när grundarbetet är färdigt är det bara att böra resan mot detta optimala jag. Det räcker med att ta sig ett steg framåt på resan varje dag. Bli dagligen en procent mer av den person som du drömmer om, i varje val som du gör.
Kom ihåg att vara förstående mot dig själv de gånger som du inte lyckas. Det är också en del av resan.