Rensa ur dina sinnen

23 februari 2020
Mikael Barani
Rensa ur dina sinnen

Visst känns det både skönt i sinne och själ när man har rensat ut lite därhemma. Att bara få det lite städat har en oväntat avslappnande effekt på livet. Det är lite som om att vi går och bär omkring på alla saker vi har omkring oss – i tankarna. Det tar på något sätt upp någon form av cerebral processorkapacitet som aldrig riktigt vill gå ned i varv.

Saker är ju också den att vi inte märker av detta förrän vi faktiskt har städat. Det är först efter att man har kavlat upp ärmarna och rensat ut lite som man märker skillnaden. Att man faktiskt gick omkring och bar på alla de där sakerna som man har därhemma, eller på kontoret för den delen.

Det är därför det här med att regelbundet se över sina prylar är en så effektiv metod för att känna sig lite lättare i livet – överlag. Att kontinuerligt se till att man egentligen inte har mer än det man behöver gör att allt blir lite fräschare. Det låter kanske lite hokus-pokus, men sanningen är den att rörighet och stök utanför oss också skapar samma känsla inombords. 

Känner man själv att man inte riktigt hinner med all städning så kan det vara en bra idé att helt enkelt hyran den hjälpen. Kanske har du redan sett Stockholms Allstäd på jobbet i form av städare. Visste du att företaget inte bara erbjuder kontorsstädning i Stockholm utan även hemma?

Naturligtvis blir deras tjänster mindre effektiva om du har en massa prylar som står uppstaplade på varande, så passa på att rensa undan lite innan städarna kommer på besök.

En fördel med städhjälp är ju också att du ger dig själv mer tid till annat. Ta en tur i löpspåret eller en promenad i skogen. När du kommer hem är det skinande rent.