Reducera dina kroppsliga ärr

26 juli 2020
jonas olsson

Ärr på kroppen är en del av livet. Det ska synas att vi har levt. Den tanken är fin och visst ska det synas att vi har levt. En del ärr är harmlösa olyckshändelser som vi skrattar åt, som lämnar fina minnen och påminner oss om glada stunder. Men ibland berättar ärren på kroppen en historia som vi inte längre vill berätta. Ärr som sitter lika djupt inuti som utanpå, och dessa kan påverka oss negativt under en lång tid.

Kanske har du ärr som påminner dig om något du har lämnat bakom dig. Om du känner att du mår dåligt av dina ärrbildningar kan du få hjälp med att ta bort dem. Det finns både hudvårdsprodukter och behandlingar för att reducera färg och struktur på huden.

 

Hudvård vid ärrbildningar

Medicinsk hudvård är mycket kraftfull och verksam som ärrbehandling. Den mjukar upp huden och slätar ut ojämnheter. Du kan reducera både gamla och nya ärr från operationer, skador, acne, brännsår och mycket mer. Den medicinska hudvården är pålitlig och det finns ingen risk att drabbas av konsekvenser som vid kirurgi eller behandlingar med sprutor.

När du ska välja ett hudvårdsmärke så ska du gå efter kvalité. Sök efter produkter med ekologiska ingredienser för att slippa så mycket gifter och kemikalier som möjligt. Det är så klart en bonus om produkten inte har testats på djur.

 

 

Behandlingar

Har du stora och kraftigt insjunkna ärr så kan fillers vara passande för dig. Om du googlar efter fillers i stockholm så hittar du ett flertal kliniker som utför behandlingen. Vid mycket stora och besvärliga ärr kan laser eller kirurgi vara lösningen. Här är det dock viktigt att du hittar en seriös kirurg som arbetar med ett estetiskt tänk. Du måste vara säker på att du vill göra ingreppet och din kirurg ska noggrant förklara för dig vad det innebär.