Pussel på riktigt hög nivå

29 juni 2020
Lily Hansen

Du som älskar Rubiks kub och är riktigt snabb på att lösa den – har du även testat en Megaminx? På en helt vanlig Rubiks kub, finns sex sidor, precis som en tärning. Uppgraderar du till en megaminx så har du plötsligt 12 olika sidor att jobba med. Du går från 20 rörliga delar till hela 50 rörliga delar. Snacka om att öka svårighetsgraden! På denna avancerade variant av det klassiska pusslet har du alltså tolv sidor. Du har tjugo hörnbitar och hela 30 kantbitar. Pusslet har naturligtvis även tolv olika färger för att du ska veta till vilken sida bitarna hör.

 

En klurig hobby för smarta

Är du smartast? Gillar du denna typ av klurigheter och pussel? Då kommer du garanterat att älska Megaminx. Sätt en timer och se hur lång tid det tar. Fortsätt därefter att utmana dig själv genom att försöka att lösa den snabbare och snabbare för varje gång. Varför inte organisera en liten tävling hemma? Bjud in kompisar som också äger egna Megaminx pussel. Se vem som är snabbast och kanske även smartast. Tänk på att det är mycket mer hälsosamt att lösa ett pussel på detta vis än att sitta framför en datorskärm eller mobil. Ingen farlig strålning och du får även öva på din motorik och snabbhet. 

 

 

För dig som vill ännu mer

Slår du kompisarna hela tiden och vill utmanas ännu mer? Det finns tävlingar och även världstuneringar i att lösa olika sorters pussel. Världsrekordet på Megaminx hålls av Juan Pablo Huanqui och är så snabbt som 27,81 sekunder. Där har du ett mål att jobba emot! Hur lägger du upp din träning? Det krävs näring och vätskeintag och troligen behöver du även hinna med ditt vanliga jobb för att ha råd att leva. På väg till världsmästerskapen ska ju ett normalt liv upprätthållas. Sätt dina mål och nå dem!