Navigera genom parfymdunklet

23 februari 2020
william eriksson
Navigera genom parfymdunklet

Du har köpt en ny parfym som du tycker luktar gott, men egentligen vet du inte så mycket om varken doften eller applicering. Du sprutar på handlederna och halsen, utan att du egentligen vet varför. När det kommer till parfymer så agerar vi ofta på ett slentrianmässigt sätt. Vi gör som man har sett andra göra utan att egentligen veta varför. Genom att snabbt läsa igenom de viktigaste lärdomarna när det kommer till parfymer och dess applicering så kan man inte bara försäkra sig om att i framtiden dofta gott, man kan också försäkra sig om att doften sitter kvar länge.

 

Applicera lagom

För att få ut optimal kapacitet av parfymen så ska man spraya på de områdena där blodet pulserar som snabbast. Insidan av handlederna är ett av dessa ställen och det är därför man ofta sprayar där. Några andra ställen som man kan applicera parfymen på är bakom öronen, i armvecken eller i knävecken. Spraya alltså inte ner dina kläder med parfym om du vill dofta gott, för doften kommer ändå inte att räcka särskilt länge på dina kläder. Föredrar man lite lättare doft kan man spraya ut i luften och gå igenom doftmolnet eller spraya på ovansidan av sina handleder.

 

 

Få doften att vara länge

Vill man att ens parfym ska vara länge både i flaskan och på kroppen, så bör man se till att utnyttja varenda droppe. Om du exempelvis har torr hy så tenderar parfymen att inte sätta sig lika bra. Smörj därför med lotion innan applicering eller spraya efter dusch. En fördel med att spraya på insidan av handlederna är att du på ett enkelt sätt kan återuppväcka doften. Ta bara dina handleder och gnugga mot varandra och doftmolekylerna aktiveras igen. Ett annat tips är att ta med sig en liten provflaska att ha i fickan eller handväskan.