Köpa däck i Göteborg

06 oktober 2020
patrick pettersson

Den snyggaste bilen du kan hitta är faktiskt helt värdelös utan de rätta tillbehören. Vilken bil du väljer att köpa avgör du själv men du behöver däck. När du köper din nya bil är den självklart försedd med sådana, men hur ser de ut? 

Det är viktigt att komma ihåg vad lagen säger om kvaliteten på dina däck. Alltför slitna däck gör din bil farlig att köra och kan ge dig böter. Däckdjupet bör vara 3 millimeter och får aldrig understiga 1,6 millimeter. Hur mår dina bildäck? Är de godkända eller är det dags för byte?

 

Dina däck och väghållning

Din bil kommer aldrig att fungera bättre än de däck du väljer att använda. Däcken är grunden för din bils väghållning. I vårt svenska klimat är det obligatoriskt och naturligt att byta däck efter säsong. Väglaget kräver två omgångar däck per år, vinterdäck och sommardäck.

Att byta däck är en kostnad, men det är en kostnad man som bilägare måste ta. Det viktiga är att hitta bra däck till ett rimligt pris. Det är också viktigt att tänka på att vara ute i god tid när det är dags för däckbyte. Hur mycket av jobbet du vill göra själv beror på din ork och din tid.

 

 

Hitta din bästa däckfirma

Som ny bilägare kan det vara allt annat än enkelt att hitta rätt mellan alla erbjudanden. Vad vill du ha hjälp med från en däckfirma? Letar du endast nya däck till rimligt pris eller behöver du också hjälp med service och förvaring?

För dig som söker däck i göteborg finns en suverän lösning. Ett företag som inte enbart säljer däck känns helt rätt för de flesta. Du får hjälp med däckskiften och du kan köpa dina nya däck. Du kan lämna de däck du inte använder på firmans däckhotell. Inte någon dum deal!