I Uppsala kan man hyra storage eller magasin centralt

10 september 2020
jonas olsson

Att magasinera saker och bohag har sina fördelar då det kan underlätta i många situationer. Ibland är det rent av det som avgör om man kan bo kvar på ett ställe, eller måste se sig om efter en större bostad. Att rensa bostaden på personliga föremål inför en visning och bostadsförsäljningen, eller om man ska hyra ut i andra hand kan också vara bra. Men även vid en flytt, för att slippa betala dubbla hyror innan man får tillgång till den nya bostaden. 

 

Efterfrågan på att hyra förråd eller storage i Uppsala, och i andra stora städer som Stockholm, Malmö och Göteborg är stor. Men även på mindre orter efterfrågas tjänsten ofta. Företag hyr ofta förråd och kan på så vis spara mycket pengar genom att hålla nere de egna lokalkostnaderna, eftersom de inte då behöver ha lika stora lokaler. 

 

Viktiga saker att tänka på

Det finns några viktiga saker att tänka på om man funderar på att magasinera sina saker, som exempelvis hur stor yta man kan behöva, om förrådet måste ligga centralt och om man vill kunna ha access till det dygnet runt. När man hyr förrådet betalar man för den yta man upptar och därför ska man även se till att fylla förrådet på höjden. Ett exempel på företag som hyr ut förråd är detta: https://www.flyttharry.se/ .

 

 

Förråd som man har tillgång till dygnet runt är oftast lite dyrare än de som endast har öppet under kontorstid. Ofta är det dock på helgen man just behöver komma åt sitt förråd. Förråd belägna mitt inne i stan tendera även de att kosta mer då hyrorna och marken de byggts på är dyrare än i utkanten av staden. Inte sällan är det däremot lättare att nå ett förråd beläget längre ut då det ofta ligger i anslutning till bra transportleder.