Ett äventyr som kan skickas i paket till ett bra pris

28 augusti 2020
Mikael Barani

Äntligen är den fantastiska hösten här. Årstiden då vi får lite svalka efter sommarens heta slutkläm och skogen kallar på oss med svamp och upplevelser. Många av oss hyser ett sorts obehag när hösten väl kommer men lösningen är alltså enkel – börja utforska skog och mark!

En matsäck är allt som behövs

Visst kan det vara trevligt att hänga runt i staden, men på hösten så är det utanför gator och byggnader som den största njutningen finns. I år är det dessutom många som säkert fortfarande har en annorlunda jobbsituation jämfört med tidigare. Pandemin har ju skapat en unik situation då många av oss arbetar hemifrån eller kanske fortfarande är permitterade. Passa därför på att ta med dig lite matsäck och njut av skogen i förändring.

För det är nu det är som bäst att vara därute. Dagarna kan fortfarande vara varma samtidigt som luften ändå bär på en svalka inom sig. I och med höstregnet går det också att elda även på marken – gör det säkert förstås – vilket såklart bygger på vildmarkskänslan.

Nu är också ett bra tillfälle att fynda prylar anpassade för livet utomhus. Många som tröttnat efter sommaren lägger upp utrustning till bra priser på nätet. Eftersom det dessutom går att skicka paket pris så får man prylarna billigt levererade också.

Det som återstår nu är bara att ge sig av ut i skogen. Det finns enkla skogsstigar att börja sina turer på. Det gör att man knappast kan gå vilse, även om man är ovan. Vill man sedan utöka sitt äventyr brukar varje län ha sina vandringsstigar med tillhörande kartor. Det brukar vara ett bra sätt att ta vildmarkslivet till nästa nivå – det blir lite mer utmanande samtidigt som det finns upptrampade vägar att förhålla sig till.

Sedan är det bara att börja utforska skogen med kompass – om man vill bli riktigt äventyrlig.