Chans till personalromans på konferens i Malmö

21 juli 2021
Lily Hansen

Under flera månader har du och din kollega utbytt spännande blickar med varandra. Du har dragit skämt och hen har skrattat. Även om dina skämt varit väldigt dåliga. Hen sätter sig ofta bredvid dig i personalrummet och hittar på ursäkter för att röra vid dig. Som att du har en spindel på axeln eller en fläck på tröjan.  

Ni är båda singlar men du har aldrig vågat bjuda ut den här kollegan. Just på grund av att ni jobbar tillsammans. Men du undrar ofta vad som hade hänt om ni av en tillfällighet fått en kväll tillsammans utanför kontorets väggar. 

Nu är det till och med så att hela ert arbetslag ska åka på konferens i Malmö. Ni ska åka ned till Skåne för lite miljöombyte, inspirationsföreläsningar och workshops. Allt för att öka samhörigheten och kunskapen i teamet samtidigt som ni får möjlighet att lägga planer för verksamhetsåret. Och konferensen inbegriper övernattning. 

 

 

Kan vara stelt dagen efter

Det är klart, konferensen består inte enbart av föreläsningar och workshops. Ni jobbar som en vanlig arbetsdag. Efter klockan 17 är ni lediga. Det finns till och med en bar på konferensanläggningen ni kan ta ett par drinkar i. Umgås som vänner snarare än kollegor. Utanför kontoret. Naturligtvis har slumpen lottat sig så lyckligt att du och den där kollegan du brukar flirta med har fått era rum bredvid varandra. 

Tja, det behöver väl egentligen inte sägas så mycket mer om vad som händer resten av kvällen. Det som händer på konferensen stannar på konferensen. Om någon dag är ni trots allt tillbaka på kontoret och ska jobba med varandra igen. Antingen är det väldigt stelt, eller så är det mer avslappnat än någonsin. Ni kanske tog reda på vad som skulle kunna hända om ni fick den där kvällen utanför kontoret. Det var på en Konferens i Malmö det hände.