Bättre resultat med lasersvetsning

29 juli 2021
Lily Hansen

Ett stort antal branscher upplever idag att önskemålen om och behoven av svets med ytterst små marginaler ökar. Allt medan vi går mot mer avancerade maskiner, detaljer och delar. 

Det finns många duktiga proffs som svetsar elegant och precist med traditionella metoder och gaser. Behoven av dessa kommer alltid att finnas kvar. Att svetsa med oxygen och acetylen passar utmärkt i många sammanhang, eller för den delen MIG- och MAG-svetsning. Dock fungerar det inte överallt.

Idag ser branscher som medicinteknik, livsmedel och rymdteknik att man behöver svets för små komponenter med stor precision. Där växer behoven av lasersvetsning snabbt.

 

Vilka fördelar finns med lasersvetsning?

Lasersvetsning ger många fördelar och främst handlar det om tillfällen då mindre komponenter måste svetsas. Givetvis önskar man alltid så lite värmespridning som möjligt vid svetsning men vid vissa tillfällen är det ett absolut krav för en godkänd slutprodukt. Att svetsen blir homogen och att efterbehandlingen blir nästan obefintlig gör ju inte heller ont.

I komponenter som används inom medicinteknik finns alls inga utrymmen för avvikelser. När det gäller alla delar i maskiner som används vid undersökningar och vård av patienter måste största möjliga enhetlighet och precision garanteras. Med lasersvetsning blir detta möjligt.

 

 

Vikten av en kompetent samarbetspartner

Att syssla med lasersvetsning är inte något för alla företag. Många väljer att lägga över denna typ av arbeten på leverantörer. Anledningarna varierar men brist på tid och plats är vanliga orsaker. En lasermaskin kräver gasblandning, en kompetent personal och en hel del plats. Avvägningen är din att göra.

Eftersom ett bra utfört moment är så kritiskt behöver man vara mycket noga med vilket sällskap man väljer på resan. Det är inte svårt att räkna ut att de flesta som hyr in denna tjänst önskar en pålitlig affärspartner med kompetens utöver det vanliga. Leveranser i tid och med rätt utförda jobb är ett måste.