Sommarens sista suck… eller?

12 augusti 2020
Mikael Barani

Är det sommarens sista suck som vi är med om nu i början av december. Det ska vara varmt, kring 25 grader i hela landet och på vissa håll så blir det till och med över 30 grader. Dags att ta upp fläktarna ur källaren igen, med andra ord.

Nåja, man ska förstås inte klaga utan bara passa på att njuta av det väder som vi nu får. Är det som sagt den sista riktiga värmen som vi får uppleva för i år så är det bara att dra till stranden. För innan man vet ordet av så står pistmaskinerna från https://www.pistmaskin.net/ och blåser på för fulla muggar vid skidbackarna. 
Vädret kan vända fort i dessa dagar och man vet inte riktigt vad som väntar om ett dygn. 

Ta bara juli månad som ett exempel. Med några få undantag var det inte sådär värst varmt under denna högsommarmånad. Istället var det juni som bjöd på de riktigt heta dagarna och nu får vi alltså ytterligare en skvätt i augusti.

Å andra sidan så kan våra nya vanor kanske innebära att vi även är ute under andra delar av året än bara sommaren. Då många har upptäckt vandringslederna i vårt vackra land, på grund av allt hemestrande, så kommer säkerligen en del att fortsätta vandra på dem även under övriga delen av året.

Det är ju också ett intresse som kanske ger ringar på vattnet. Istället för att sucka över snön i vinter så ger sig kanske några sig ut i skidspåret. Vi har trots allt en stark friluftstradition i Sverige,. Även om vi under de senaste decennierna har hamnat lite på efterkälken jämfört med våra nordiska grannar.

Men, som sagt, än så är det sommar som gäller. Är de några skidor som åker fram inom den nära framtiden så är det av typen som kan färdas på vatten.