Redovisningen är en viktig del i företaget

20 mars 2020
Eva Olsson
Redovisningen är en viktig del i företaget

Att själv sköta redovisningen för sitt företag kan ibland vara krångligt och ta alldeles för mycket tid, speciellt om man nyss startat företaget. Då kanske man helst vill koncentrera sig på att skaffa kunder och utarbeta en plan hur man ska lägga upp det hela. Det tar också tid att hålla reda på vilka skattemässiga regler som gäller, då de kan ändras från år till år.

Därför kan det vara lönsamt att lämna bort bokföringen till en redovisningskonsult. Det sparar både tid och pengar och du kan istället koncentrera dig fullt ut på ditt företag. Allt pappersarbete tar mycket längre tid om man ska sköta det själv, istället för att lämna bort den biten till ett företag som erbjuder redovisningstjänster. 

JWK är en redovisningsbyrå som man kan anlita när det gäller redovisning i Stockholm. Förutom att de har kontor i Södertälje, Liljeholmen och Rönninge, har de även ett kontor i Norrköping. På något av de kontoren kan du vända dig om du vill ha hjälp med redovisning, bolagsavslut, personaladministration, kapitalanskaffning eller affärsjuridik. Digital redovisning är en annan tjänst som de erbjuder – en smart redovisning i mobilen eller datorn. Med den redovisningen har du koll på din bokföring var du än befinner dig. Har du inte startat ditt företag ännu, så hjälper de också till med bolagsbildningen.

Redovisningsbyrån som har en lång erfarenhet, hjälper både små och medelstora företag för att få en effektivare redovisning. En annan viktig punkt är att driva sitt företag så att man får ut så mycket som möjligt av det, utan att betala för mycket i skatt. Därför gäller det att hänga med i utvecklingen, så man inte missar något. Så skatterådgivning är något att rekommendera, oavsett om man har en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag.

På det här sättet får du sköta det du är bra på och lämna bort det som andra är bra på, vilket kan vara ett vinnande koncept.