Nå bättre lönsamhet med 3PL

26 juli 2020
jonas olsson

Är du i startgroparna med en ny e-handelsbutik som du hoppas ska ta världen med storm? Då har du förmodligen full koll på allt vad lagerhållning, frakt och logistik heter – och hur mycket jobb det innebär. Att satsa på tredjepartslogistik, eller 3PL som det ofta förkortas, är ett smidigt och ekonomiskt smart sätt att förenkla processen med att få dina produkter levererade från A till B. Genom att lägga ut hela eller delar av den logistiska biten på entreprenad, får du som aspirerande företagare mer tid över att fokusera på verksamhetsutveckling och hur du kan göra din business framgångsrik. 

 

Hur fungerar tredjepartslogistik?

Tredjepartslogistik är egentligen precis vad det låter som; en tredje part som sköter logistiken åt ditt företag. En del väljer att leja bort hela funktionen – från lagerhållning, frakt, returer och även kundtjänst kopplat till logistik – medan andra endast outsourcar en del och ombesörjer resten själva. Vad som fungerar bäst för dig och ditt företag är förstås helt upp till dig. Det finns gott om logistikfirmor som sysslar med just 3PL, varav de flesta är väl etablerade och har ett stort kontaktnät samt bra resurser i form av lokaler, transportmedel och personal. Med hjälp av en snabb sökning på nätet, hittar du enkelt det 3PL-företag som ligger närmast dig. 

 

 

Styckegods, expressbud, specialtransporter och mycket mer

Precis som varje företag är unikt, är också behoven av logistik unika – oavsett om det sköts i egen regi eller externt. Kanske behöver du hjälp med distribuering och leverans av mindre styckegods? Eller fulla partier som behöver både lagerhållas och fraktas med specialtransporter? Oavsett vilken logistisk funktion du behöver för att få just din verksamhet att växa, kan ett logistikföretag stå till tjänst. Genom att investera i tredjepartslogistik, frigör du både tid och pengar – vilket i förlängningen också gör det till en investering i ditt företags egen framgång.