Många fördelar med att rida

24 april 2020
Linda Edgarsson
Många fördelar med att rida

Många, framför allt flickor, går någon gång i livet igenom en dröm om en häst. Helst en egen, men om inte så ändå att få gå på ridskola. Det är dock inte alla förunnat att få denna fas i livet tillgodosedd med häst eller ridlektioner och för många klingar “behovet” av häst av i tonåren. Men för vissa sitter den kvar där som en vag längtan, någonting du velat göra men inte haft tid/råd/mod till.

Ge dig den där drömmen nu istället, i vuxen ålder – det är lika roligt för en vuxen att rida som för ett barn. Kanske, för vissa, innebär det dock en helt annan form av träningsvärk som vuxen än som barn, men det är sådant som kroppen vänjer sig vid. Och att träna är ju som bekant nyttigt för hälsan.

Att ta ridlektioner eller börja på ridskola har mer fördelar än du kanske kan tro. Om man bortser från det självklara med träning och djur innebär det även vänskap och nöje tillsammans med andra människor. Stallet blir en plats att umgås och trivas i den där timmen i veckan som du ger dig själv. Precis som vid andra träningsformer behövs det utrustning i form av kläder, hjälm, säkerhetsväst och ridstövlar. På exempelvis Swartlings Ridskola i Stockholm kan du som är nyfiken på att börja rida antingen ta lektioner eller gå en ridkurs.

Där finns allt från nybörjare till rutinerade ryttare i alla åldrar. Ridskolan har en tyngd i sitt namn och har funnit sedan 1905. Att rida kan till en början kännas både otäckt och berusande, en känsla som senare övergår till ett njutbart, hälsosamt beroende. Ju mer du lär dig desto säkrare i sadeln blir du och vågar mer och mer. Läs mer på https://www.swartlingsridskola.se/ om du har funderingar på att börja rida.