Kost utan socker kan vara god hjälp på vägen till att komma i form

26 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Det finns tyvärr många som känner sig obekväma i sin kropp och önskar att de skulle vara starkare eller lättare. Det som står på vågen har egentligen ingen betydelse, utan det viktiga är att man mår bra i sin kropp. Är man stark och har god kondition så blir många saker lättare att utföra jämfört med om man är otränad och tung i kroppen. Så vad kan man göra för att komma i form? Det är inget nytt utan det handlar om att ta hand om sig själv med bra kostvanor och träning. 

Hitta träningsformen som fungerar för dig

Det är både viktigt för kroppen och själen att röra på sig. Man mår helt enkelt bättre av att utöva någon form av aktivitet, gärna dagligen men åtminstone några gånger i veckan. Många tänker att man måste köpa ett gymkort och hårdträna varje dag, men det viktiga är att man hittar något som känns hållbart, annars kommer man inte att kunna upprätthålla det.

image

Det finns massor av aktiviteter som kan passa den som inte gillar att gå till gymmet, till exempel yoga, promenader, löpträning, skidåkning, cykling och mycket mer. Det gäller att hitta det man själv gillar. 

Kosten är en mycket viktig del i ett hälsosamt liv

För att kroppen ska kunna må riktigt bra så är kosten jätteviktig. Många väljer till exempel att ta bort raffinerat socker från sin kost eftersom det inte tillför något. Produkter som inte innehåller tillsatt socker, utan kanske istället har ett innehåll av naturliga sockerarter, kan ofta vara mer rik på fibrer samt ha ett lägre kaloriinnehåll. Ett företag som tagit detta till sig och erbjuder ett brett sortiment av produkter utan tillsatt socker är Easis. De vill att det ska vara enkelt att välja ett alternativ när man vill undvika eller minska konsumtionen av socker och kalorier i sin dagliga kost.