Iloq är framtidens lås

21 juli 2020
Lily Hansen

Det är så skönt för en hyresvärd eller arbetsgivare att slippa hålla kollen på alla nycklar i metall, som ska krävas tillbaka och hållas reda på. Numera sköter man låsningen med iloq, som är elektroniska lås. Fördelen är att tillträdet till olika lokaler programmeras via dator, och det är en liten elektronisk bricka som fungerar som nyckel. Så är det ju också på hotell. När tillträdet tas bort gäller inte nyckeln längre. Givetvis vill man ha den tillbaka, men det är inte längre nödvändigt för att försäkringen ska gälla.

 

Ingen olaglig kopiering

Tidigare fick man hålla reda på exakt var alla nycklar fanns, och se till att exempelvis en sommarvikarie lämnade tillbaka nyckeln efter anställningens slut. Många företag har haft påhälsning av tjuvar för att en nyckel kommit i orätta händer. Nu är det inget problem längre, om man installerar iloq. Tekniken fungerar i hela landet. Iloq i kumla är lika säkert som iloq i Stockholm. Man behöver inte heller bekymra sig för någon olaglig kopiering av nycklar. När kortet är avprogrammerat av husägaren går det inte att använda. Länktips:https://pignus.nu/iloq/

Kombinerade tjänster i en app

Det går att kombinera iloq med annan övervakning, så att det blir ett komplett säkerhetssystem. Då kan husägaren ha kameror monterade på olika ställen i sin fastighet och ha både dessa och en larmfunktion kopplade direkt till sin app. Det sparar mycket onödig oro att man direkt kan se vem det är som finns vid fastigheten. Kanske är det vaktmästaren, eller en trevlig granne, eller kanske en hund eller en älg.

Har man ett sommarhus och inte är där själv, är det guld värt att ha ett larm och kameror på plats. Då kan man också dokumentera inbrottsförsök, och förövaren fastnar på filmer, som lagras elektroniskt. Det underlättar även för polisen att kunna identifiera tjuven.