Hitta den bästa bilverkstaden i Gävle

30 september 2020
Lily Hansen

När man lämnar in sin bil på en bilverkstad så kan det kännas lite nervöst och stressande. Speciellt om man inte vet vad det är för fel eller hur mycket det kommer kosta. Men det finns en hel del regler gällande bilreparationer som man bör kolla upp i samband med reparationen.

Man kanske ganska nyligen har köpt en bil av en bilhandlare. Då insåg man att något direkt var fel, eller gick fel efter en kort tid. Det är först och främst bilhandlaren som man ska kontakta. Bilar som är nya kan ha en nybilsgaranti som gäller och som kan ta hela eller delar av kostnaden. Men även om det är en äldre bil så kan hela eller delar av kostnaden falla på bilhandlaren. Där det även kan finnas en chans att byta till en likvärdig bil eller reklamera köpet.  

Garanti på lagning

Lämnar man in en bil på lagning, där man ska ta hela kostnaden själv, så finns det även där flera regler som bilverkstaden måste följa. Lämnar verkstaden ett pris på lagningen så får slutpriset endast hamna en viss procentsats över detta. Ifall inget annat tillstöter än det som verkstaden lämnat pris på.

Ytterligare en regel är att en garanti gäller på utförd reparation. Det innebär att man inte inom en rimlig tid ska behöva göra om precis samma reparation en gång till. Eller att delen som monterats in ska gå sönder inom en kort tid efter verkstadsbesöket. I sådana fall så får verkstaden åtgärda felet utan kostnad för kunden.

Tryggt och säkert

Har man tagit reda på allt som gäller som kund och bilägare? Då kan man känna sig trygg och säker när man lämnar in sin bil på bilverkstad Gävle. Men även om man inte själv har full koll på allt som gäller så kan verkstaden förklara och sköta allt för bästa kundnöjdhet.