Få nya perspektiv på livet

14 februari 2020
Mikael Barani
Få nya perspektiv på livet

Ibland behöver man ryckas upp ur sin bekvämlighet för att få nya perspektiv. Livet har också en förmåga att skaka om oss när det känns som om vi har rotat oss lite väl i gamla vanor.
För visst är det på många sätt skönt med att saker är förutsägbara. Att man vet att nästa dag kommer att vara ungefär som denna. Men samtidigt så är vi människor gjorda för utmaningar – att pressa oss själva och testa gränserna.
Det är så vi faktiskt utvecklas och kan utforska det potential som vi alla bär inom oss.

Just därför är det så bra att våga prova på saker. För en stund så får vi en annan vy över det landskap som är vårt liv. Kanske inser vi att det inte alls är bra att vi har hållit på att göra si, och att vi egentligen borde göra så istället.

Hur man ruskar om tillvaron i sitt liv är upp till en själv. Har du tur så har du någon i ditt liv, en parter, en vän, en kollega etcetera som är bra på att hitta på saker. 
Då är det bara att haka på när äventyret väl står framdukat. 
Oavsett om det är att tälta ute en natt, göra en ballongflygning över din hemstad eller något helt annat så är det dock upp till dig själv att våga ta steget.

För all förändring kommer ju inifrån. Att tvingas med på något upptåg eller äventyr kan ofta sluta i bitterhet och att man faktiskt stänger in sig ännu mer.

En sak som är värd att tänka på är att alltid är mycket läskigare innan man faktiskt gör det. För när du väl sitter i korgen under en varmluftsballong, och njuter av utsikten, så kommer du att undra varför du kände en sådan oro alldeles nyss.