Du behöver tid för dig själv

19 augusti 2019
Lily Hansen
Du behöver tid för dig själv

Det är en icke-fråga huruvida du har tid eller hur du mår, egentligen, men de allra flesta av oss står upp till öronen, eller ännu högre upp, i vardagens alla bekymmer. Det kan låta som en kliché, men vårt nutida samhälle är byggt på stress, mera stress, och mycket materiella ting. Tid för reflektion, eftertanke och att möta sig själv som en andlig varelse verkar ha krympt till ett minimum. Vi mår inte bra av detta, det hindrar oss från att må bra, och från att nå vår fulla potential. Det ska inte behöva vara så.

 

Vad du förtjänar, och vad du behöver

Oavsett din yttre situation behöver du tid att vårda ditt inre, att ta hand om dig själv på ett annat plan än det rent fysiska. Idag hinner och orkar vi sällan se till annat än det rent fysiska – hel och ren. Ofta måste vi kvinnor också avsätta tid till att vårda även andras behov – släkt, familj, osv – och ibland sker det på bekostnad av vår egen sinnesfrid och själshälsa. Så bör det inte vara och ingen vinner på detta i längden. Främst, naturligtvis, du själv, mår mindre bra än du hade kunnat göra.

 

 

En intressant start på vägen

En resa mot större självinsikt börjar, som alla andra resor, med ett enda steg, och det steget kan tas på flera sätt. Ett förslag som kan vara en unik start för just dig är en Kvinnocirkel i Nyköping. Om du vill ta ditt första steg mot större självinsikt och inre ljus kan denna hjälpa dig att bättre förstå din potential. Du kan, tillsammans med din rådgivare, lättare se hur din väg skulle kunna gå, och kanske bli en mer harmonisk människa. Att ge dig själv nya insikter och mål är ett bra sätt för dig att bli den du är ämnad att bli.