Brunnsborrning i Örebro, när du behöver vatten

20 maj 2021
jonas olsson

Inte alla villor och fritidsboenden på landsbygden utanför Örebro har tillgång till kommunalt vatten. Står du inför att köpa en söt stuga som saknar vatten kan brunnsborrning vara en lösning.

Även för dig som köpt en sommarstuga eller bostad runt Örebro med grävd brunn kan borrad brunn lösa problem. Grävda brunnar håller inte alltid samma kvalitet som en djupborrad brunn. Genom att välja en djupborrad brunn får du i regel betydligt bättre vattenflöde.

Borra brunn är en större investering och du ska se till att företaget har bra omdömen. Innan du anlitar någon ska du också kontrollera med Örebro kommun eller den kommun bostaden finns i. Inte bara för att det kan krävas tillstånd. Om kommunen har planer på att bygga ut vattennätet kan du bli tvångsansluten.

 

Hur mycket kostar det att borra brunn?

Kostnaden för att borra efter vatten kan skilja sig åt. Faktorer som om det är berggrund eller jord kan avgöra. Borra i berg kräver mer arbete och kan därför bli dyrare. När du ska borra efter vatten kommer brunnsborrningsföretaget att göra en undersökning. Därefter får du en offert.

När det kommer till siffror kan det variera mellan 60 000 och upp till 150 000 kronor. Det beror också på vilka övriga tjänster som behövs i samband med borrningen. Ibland kan det behövas filteranläggning och andra tilläggstjänster.

 

 

Är det säkert att det finns vatten?

Det är inte alla ställen där det går att hitta vatten på. Därför är det viktigt att undersökningar görs noga innan borrningen börjar. Seriösa företag gör gedigna undersökningar och kan uppskatta vattentillgången.

Det bästa är att begära in offerter från flera företag. Tänk på att kontrollera tidigare arbeten och nöjdhet. För mycket kan gå fel när det ska djupborras, och du vill verkligen ha en specialist. Sen kan du njuta av ditt eget vatten på dina villkor.