Börja le redan idag!

03 september 2019
Mikael Barani
Börja le redan idag!

Det brukar ju sägas att ett leende är det finaste som vi kan bära. Och visst är det så att ett uppriktigt leende är väldigt avväpnande och inbjudande i de flesta sammanhang. Vill man vara sur när någon annan är glad, då får man verkligen anstränga sig.
För leenden är smittsamma.

Hur många gånger har du inte gått nedför gatan, lite surmulen eller upptagen i dina egna tankar. Men så passerar du någon som bara går och ler, till synes utan anledning. Plötsligt känns också ditt liv lite lättare? Leenden är som sagt smittsamma, och när man väl ler är det lätt att fortsätta.

För övrigt är det intressant det här med människor och leenden. För generellt i djurvärlden så brukar blottade tänder signalera ilska. Typ: ”Passa dig! Annars blir det bråk!”, vilket man bland annat använder flitigt i filmer med morrande vakthundar. Men vi människor blir istället glada av att se en annan människa blotta sina tänder.
Kanske har det att göra med att vi skrattar. För hur många andra djur gör det? Och när vi skrattar så visar vi tänderna. 
Frågan är vad som kom först: Skrattet eller leendet?

Hur det än må vara med svaret på den frågan så finns det svar på om du känner dig osäker när du ler. Kanske är tänderna lite sneda och skulle behöva rätas upp?
Då är tandreglering något som definitivt bör kollas upp. Le Tandreglering har mottagningar i Mörby, Sollentuna, Norrtälje och ändå upp i Sundsvall. Om du är nyfiken på att skaffa en tandställning så är det bara att kontakta dem för att snabbt boka in tid för en undersökning. 

Livet är för kort för att gå omkring och oroa sig för hur ens leende ser ut. Med en tandställning så går det att hjälpa självförtroendet en bit på vägen.