Behandling med fillers går snabbt

21 juli 2020
Eva Olsson

Med stigande ålder förändras ansiktet. Förutom att man får mindre underhudsfett blir den mindre elastisk och dessutom tunnare. Även en viktminskning och överdrivet solande gör att huden förändras. Genom att då behandla med fillers kan man få mer volym i ansiktet och samtidigt minska rynkor. Även läpparna kan man forma och fylla ut om man vill förstora dem.

Genom att regelbundet behandla med fillers minskar man inte bara rynkorna, man förebygger dem också. Man får därigenom ofta ett föryngrat och piggare utseende.

Behandlingen går till så att man sprutar in medlet Juvéderm som också innehåller ett bedövningsmedel som verkar snabbt. Man får ett synligt resultat på en gång och själva behandlingen tar inte mer än 15-30 minuter. En viss svullnad kan uppstå efter behandlingen, vilket är helt normalt och den försvinner oftast efter några dagar. Juvéderm finns i flera olika sammansättningar, för att passa just den behandling som ska utföras.

Det finns även en form av Juvéderm som används för att huden ska bli slätare och få en finare lyster på händer, hals och dekolletage. Men det man ska tänka på är att en fillersbehandling inte kan utföras om man har feber, en infektion eller äter antibiotika.

Proforma Clinic är en klinik där de bland annat utför behandlingar med fillers i Stockholm. De utför även behandlingar som facelift, näsplastik, pannlyft och fettsugning. Även åderbråck kan de behandla och om man har hudöverskott på buken kan de avlägsna det. Om man önskar förbättra öronens form, placering och storlek utför de även sådana operationer.

Den operationen tar ca 1-2 timmar, där man bara behöver en lätt narkos eller lokalbedövning. Dessutom gör de bröstoperationer om man vill förstora, lyfta eller minska storleken på sina bröst. Det är vanligt att brösten blir större om man använder p-piller, går upp i vikt eller vid en graviditet. Stora bröst kan många gånger ge besvär från nacke, axlar och rygg.