Bättre jakt med ny jaktradio

16 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Att ägna sig åt jakt är ett trevligt sätt att komma ut i naturen. Vid drevjakt får man också samarbeta med såväl andra jägare som jakthundar. Man kan uppnå en fantastisk teamkänsla genom jakt i grupp.

För att samarbetet ska fungera på bästa sätt är det dock viktigt med bra kommunikation. Före jakten samlas man och går igenom vilken mark som ska jagas av och vilken funktion olika personer ska ha. Sen delar man upp sig i olika positioner i området. 

 

Kommunikation betyder allt 

Det är nu som vikten av en bra jaktradio kommer in. Den är helt enkelt en förutsättning för att drevjakten ska fungera så smidigt som möjligt och ge lyckat resultat. Utan en jaktradio har man ingen möjlighet att kontakta de andra i teamet.

Det är därför oerhört irriterande om jaktradion inte fungerar som den ska. Om mottagningen är dålig så blir inte heller kommunikationen bra. Det leder bara till frustration. 

 

jaktradio

 

En bra jaktradio finns att köpa online 

På webbutiker som https://www.bearplayshop.se/jaktradio-radiotillbehor/jaktradio/ finns det många olika typer av jaktradio att välja mellan. De flesta jaktlag använder fortfarande analog teknik och då måste man själv också göra det. Annars behöver hela jaktlaget byta till digital teknik samtidigt. 

Vanligen vill man också koppla jaktradion till hörselkåpor. Då kan man välja en jaktradio med blåtand för sammankopplingen, eller med traditionell sladd. Sladdlöst är ju alltid bekvämt men tänk på att även hörselkåporna då måste ha blåtand. 

Det kan också ha sin betydelse hur terräng och vegetation ser ut inom jaktområdet. För att få bra räckvidd på sin jaktradio när det är mycket skog kan det behövas en antenn anpassad för detta. Vänta inte längre med att skaffa dig en ny och bättre jaktradio. Du vet själv hur irriterad du kommer att bli över den gamla nästa gång du är ute i skogen.